انتخابات

درخواست كرزي از طالبان براي شركت در انتخابات

 

“حامد كرزي ” امروز (يكشنبه) در بيانيه‌اي كه از راديو ملي افغانستان پخش شد، طالبان مسلح و ساير مخالفان خود را به شركت در انتخابات دعوت كرد.
وي در اين بيانيه خصوصاً از طالبان خواست كه مانند ساير افغان ها با حضور در انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي استاني از حقوق خود استفاده كنند و از اين راه به مردم شان خدمت كنند.
پيش از اين نيز كرزي از مخالفان خود خواسته بود تا به پروسه صلح پيوسته و درتعين سرنوشت آينده كشور خود سهيم شوند اما مخالفان دولت به خصوص طالبان همواره اين درخواست را رد كرده و براي اجراي مذاكرات و پيوستن به برنامه هاي ملي چون انتخابات پيش شرط هاي را ارايه كرده‌اند.
“ذبيح الله مجاهد ” سخنگوي طالبان در واكنش به درخواست تازه رييس جمهور كرزي گفت كه هرگز در انتخابات شركت نخواهند كرد، زيرا اين يك پروسه آمريكايي است.
مجاهد همچنان با لحن تندتر پروسه انتخابات را يك بازي سياسي خواند كه تصميم اصلي براي تعيين رهبري را به قول وي واشنگتن مي گيرد.
اين همان مسئله‌اي است كه مقامات آمريكايي همواره آن را رد مي كنند.
“ژنرال كارل ايكنبري ” سفير آمريكا دركابل قبلاً گفته بود كه ما در افغانستان از هيچ كانديدايي حمايت نمي كنيم و صرف كمك مي‌كنيم تا پروسه دموكراتيك انتخابات به صورت درست شكل بگيرد.
اين درحالي است كه گفته مي شود هزاران نفر از طالبان شناخته شده در برخي ولايت‌هاي افغانستان كارت راي گرفته‌اند و اين اقدام بيانگر آن است كه اين گروه در شرايط جديد از يك سو با فشار نظامي مي خواهد به عنوان يك نيروي مهم در معادله سياسي مطرح باشد و از سوي ديگر در تلاش است كه شانس حمايت مردمي را از طريق انتخابات ارزيابي كند.
حضور “ملا سلام راكتي ” در اين دور از انتخابات دقيقاً مي تواند مؤيد اين گفته ها باشد و اگر وي موفق شود كه از فيلتر كميسيون رسيدگي به شكايات عبور كند، بر روي يكي از گزينه ها براي حمايت از خود كار خواهد كرد.
راكتي به خوبي مي داند كه به دليل همكاري وي با طالبان و ستم هايي كه بر اقوام مختلف از سوي اين گروه روا داشته شد، هرگز نمي تواند مورد حمايت اين اقوام قرار گيرد.
در ميان اقوام پشتون نيز، راكتي از جايگاه و موقعيت خاصي برخوردار نيست بنابراين وي تنها مي‌تواند به آراي طالبان متكي باشد هر چند اكنون به طور پنهان و آشكار نامزدهاي ديگر نيز سعي دارند كه حمايت طالبان و حزب اسلامي حكمتيار را به همراه داشته باشند.
كرزي مدت ها است كه در عربستان، دبي و داخل افغانستان از كانال هاي گوناگون پيام هاي مثبتي را به طالبان و حزب اسلامي ارسال مي كند اما مصاحبه اخير گلبدين حكمتيار نشان داد كه تاكنون اين مذاكرات دستاوردي به همراه نداشته است.
برخي ازنامزدهاي مطرح مانند دكتر عبدالله از آن جايي كه از طريق خاص وارد اين عرصه شده اند، سعي دارند تا با احتياط بيشتر در مورد طالبان سخن گويند.
طبيعي است كه افرادي چون دكتر عبدالله نيز هرگز نمي توانند گزينه خوبي براي طالبان باشد، از اين رو طالبان سعي دارند كه يا با توافق و معامله با كرزي عملاً در ساختار حكومت شريك شده و آراي خود را نيز در حمايت از ايشان به صندوق ها بريزند، يا اين‌كه طالبان مي خواهند با حمايت از سلام راكتي ميزان حضور خود را در افغانستان نشان دهند.
به هر حال جايگاه مخالفان در برنامه هاي نامزدها يكي از موضوع‌هاي مهم است كه متاسفانه تاكنون هيچ يك از نامزدها سياست روشني در قبال آنان طرح نكرده‌اند، به هر حال بايد ديد كه بخت طالبان با چه كسي همراه خواهد شد.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا