خبر و دیدگاه

کامران میرهزار: تاریخ به ما می گوید به این مردم نباید اعتماد کرد

این تصویر منسوب به قرآنی است که محمد نادر معروف به نادرغدار در سال ۱۹۲۱ میلادی در آن امان نامه ای برای حبیب الله کلکانی، رهبر تاجیکان نوشته و آن را مهر کرده بود. حبیب الله کلکانی تصور می کرد که امان نامه و مهر در قرآن می تواند جان او را حفظ کند و به کابل برگشت اما نادر غدار او و تمام همراهانش را شکنجه و اعدام کرد. در سال ۱۹۳۳ میلادی، عبدالخالق هزاره، با شلیک تپانچه، مغز متعفن دیکتاتور افغان، نادر غدار را از هم پاشاند. حبیب الله کلکانی چند ماه قبل از اعدام توسط نادر غدار، تومار حکومت امان الله بارکزی را در هم پیچانده و برای چند ماه حکومت خاندانی قبایلی از هم پاشیده شد.
امان الله بارکزی نواسه عبدالرحمان جنایتکار بود که در دهه ی آخر قرن ۱۹، بیش از ۶۰% از مردم هزاره توسط پدرکلان جنایتکارش قتل عام شده و زمین های وسیع آنان به پشتون ها واگذار شد. امان الله بارکزی، با همان پلان پدرکلانش، اما با روشی دیگر نظام نامه ناقلین به طرف قطغن را صادر کرده و بخش های وسیعی از سرزمین هزاره و تاجیک و اوزبیک را به پشتون های آن سوی مرز واگذار کرد. همین ناقلین چند دهه بعد در سال ۱۹۹۸ میلادی، به عنوان راه بلد تروریست های طالب عمل کرده و در مدت چند روز، هزاران تن از مردم هزاره را در مزار شریف قتل عام کردند. امان الله بارکزی پس از سقوط، مانند همین غنی احمدزی با ثروت چپاول کرده به دامن فاشیسم و نازیسم گریخت. چند سال بعد، باقی مانده های حکومت محمد نادر غدار نیز با اندیشه های راسیستی و نژادپرستانه، هیتلر را برادر بزرگ خود خوانده، سعی در برقراری روابط گرم کردند. برادری پشتونیزم با نازیسم نتایج فاجعه بار بیشتری داشت و ملت های غیر پشتون جنایات سخت و سنگینی را توسط جنایتکاران قبایلی چون محمد گل مهمند متحمل شدند: تبعیض سخت و سنگین علیه هزاره و کشتار آنان، کوره های اوزبیک سوزان و آتش زدن کتاب های تورکی و بازداشت و کشتار وسیع مردم تاجیک. این جنایتکاران حتا زنان تاجیک را تهدید می کردند که در پستان آنان سوزن فرو می کنند. اشغال سرزمین مردم تحت ستم نیز که پروژه ی دایمی این جنایتکاران بوده و می باشد.
تاریخ به ما می گوید که نمی توان به این مردم اعتماد کرد. مگر آن ها به رهبر هزاره ها شهید مزاری خیانت نکرده و مذاکره را تبدیل به جنایت نکردند؟ مگر عبدالرب رسول سیاف و عبدالله عبدالله زمینه ی ترور احمد شاه مسعود را فراهم نکردند و مگر همین غنی احمدزی بارها نمی خواست عبدالرشید دوستم را ترور کند؟
به همین شکل تعجب نباید کرد اگر قبلن دیدیم و باز هم ببینیم که چوچه های پیشاوری زلمی خلیل زاد معروف به طالبان ماده، تجارت حقوق بشر راه بیاندازند، زیر نام چپ و مبارزه برای دموکراسی و حقوق بشر، علاوه بر ثروت اندوزی و جمع کردن پول از نقاط مختلف جهان، فاشیسم و نازیسم افغانی را به عنوان دموکراسی و حقوق بشر و همبستگی ملی رنگ کنند.
تاریخ به ما می گوید که نمی توان به این مردم اعتماد کرد. لیست وعده های انتخاباتی حامد کرزی و غنی احمدزی بسیار بلند و بالا است و اما همه دیدیم که آن ها تنها دروغ گفتند و جنایات همچنان ادامه یافت. مگر هزاران تن از سربازان غیر افغان از پشت مورد حمله قرار نگرفتند؟ در همین چند ماه اخیر می بینید آدم هایی که در بخش های مختلف کلیدی و غیر کلیدی فعال بودند، سربلند کرده و طالب بودن خود را علنی کردند. می بینید هر گوشه و سمت و سویش را که نگاه کنید سرشار از دروغ و نیرنگ بوده و می باشد.
تاریخ به ما می گوید که حضور آن ها سرشار از جنایت و دروغ و نیرنگ بوده و حالا شما بیایید زیاد نه، تنها به تعداد انگشتان دست خود، ده مورد را اگر توانستید لیست کنید که آن ها دروغ نگفته اند، که آن ها کاری برای صلح، عدالت و آبادی پایدار انجام داده اند. سپس دریچه ی بحث در مورد اعتماد به جنایتکاران خشتک کشال و طالبان خودترقان قبایلی را باز کنید.
توضیحات عکس در دسترس نیست.

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. roz bazar der hame shahr haa-ye parsi zaban az gozeshte haa-ye dor rawag )rawaj)) dasht wae daraed. khob be yaad am ast der herat ” char shanbe bazar” har hafte ber gozar mi shod. habubullah kalkani bena ber dastak (sanaed) haa-ye der dast dashte tajik tabar bod , ager agha farid yek ser chashme dorost daraed baayed be nawesaed

  2. کامران میرهزار: تاریخ به ما می گوید به این مردم نباید اعتماد کرد

    در مورد خیانت نادر غدار در حق شهید حبیب الله کلکانی و یاران او هیچ گونه شکی موجود نیست .
    و اما شهید امیر حبیب الله کلکانی تاجیک تبار نبود بلکه ترک تبار بود که در قریه بوینه قره ولسوالی کلکان تولد گردیده بود . اسم کلکان ،قره باغ، الر ،بابوش، باغ عارق ،قره باغ بازار،سردار بیگ، الر … همه اسمایی ترکی اند . و از همه مهمتر روز بازار در افغانستان صرف در مناطقی که ترک تباران زندگی می نمایند مروج است که در بین مناطق تاجیک تباران و پشتون وهزاره دیده نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا