اخبار و گزارشات

فرمان رئیس جمهوری: کمیسیون مستقل انتخابات تصمیم نهایی معضل انتخاب پارلمان را خواهد گرفت

karzai_pointing1

حامد کرزی، رئيس جمهوری افغانستان، امروز با صدور فرماني از كميسيون مستقل انتخابات افغانستان خواست تا بر اساس قانون اساسي، قانون انتخابات و همچنين قرار صادره شماره 22 ديوان مدني و احوال شخصيه دادگاه بازنگري ولايت كابل، بخش حقوقي پرونده انتخابات پارلماني را نهايي كند. 

در این فرمان آمده است:

1- کمیسیون مستقل انتخابات موظف است، تا بخش حقوقی موضوع را طبق حکم ماده های ( 33-86 و 156)  قانون اساسی، مواد 62-63 و 64 قانون انتخابات و قرار صادره شماره 22 دیوان مدنی و احوال شخصیه محکمه استیناف ولایت کابل در اسرع وقت نهایی نماید؛

2- با صدور این حکم تمام موضوعات انتخابات ولسی جرگه 1389 که در هرمرجع دیگر به استثنای کمیسیون مستقل انتخابات تحت دوران و رسیده گی باشد، خاتمه یافته تلقی می گردد. موضوعات جرمی غیر از تخلفات انتخاباتی که در ماده 63 قانون انتخابات ذکر گردیده است، از این حکم مستثنا است؛

3- این حکم از تاریخ توشیح نافذ و توسط مراجع مربوطه قابل تطبیق است.

فضل احمدی معنوی، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات، در یک گفت و گو با “تلوزیون طلوع” گفت: “حال دیگر بحث 62 نفر وجود ندارد، بحث صلاحیتی ست که به کمیسیون مستقل انتخابات تفویذ شده. کمیسیون مستقل انتخابات منحیث کمسیون شکایت های انتخاباتی می تواند موضوعات را یک بار دیگر تجدید نظر قرار دهد.”

اين فرمان رئيس جمهوری افغانستان كه تصميم نهايي انتخابات پارلماني را به كميسيون مستقل انتخابات واگذار كرده است، ساعاتي پس از آن منتشر شد كه شماري از اعضاي هيئت اداري پارلمان افغانستان امروز در نشست علني درباره ضرب الاجل حامد كرزي به كميسيون انتخابات خبر دادند. 

طبق اين سخنان، حامد كرزي در ديدار روز گذشته با رئيس كمسيون انتخابات به وي دستور داده تا ظرف 24 ساعت 62 كانديداي معترض را به پارلمان معرفي كند. 

دادگاه ويژه بررسي تقلب‌هاي انتخاباتي پس از اعلام نتايج انتخابات پارلماني و اعتراض تعدادي از كانديداها، به دستور رئيس جمهور افغاستان تشكيل شد. 

اين دادگاه پس از ماه‌ها بازشماري آراء، از ميان كانديداهاي معترض، 62 تن را برنده اعلام كرد كه بر اين اساس، 62 كانديدا متقلب شناخته شده و بايد كرسي خود را به افراد جديد بدهند. 

از زمان تأسيس و به خصوص پس از اعلام رأي اين دادگاه، پارلمان افغانستان به شدت واكنش نشان داد و اين دادگاه و مصوبه آن را غيرقانوني اعلام كرد. 

چالش‌هاي زيادي نيز تاكنون بر سر اين موضوع بوجود آمده است كه از جمله آنها تقابل قواي 3 گانه افغانستان است. 

كميسيون مستقل انتخابات نيز در اين مدت همواره بر صحت نتايج اعلام شده تأكيد مي‌كرد و اكنون بايد ديد اين كميسيون پس از حكم كرزي چه راهكاري را در پيش خواهد گرفت. 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا