خبر و دیدگاه

فلسطين شصت و سه سال زير چكمه اشغالگران

palestine_losing_israel

واژه فلسطین از زبان یونانی برای اولین بار در قرن پنجم قبل از میلاد بکار رفت. یونانی ها به سرزمین کنعان ( پلیستینا ) میگفتند. از آنجا که سرزمین کنعان زمانی تحت حاکمیت یونان بوده بنام یونانی آن مرسوم شده بوده، بعد در زبان عربی به ( فلسطین) تبدیل شده است.

شهر بیت المقدس قدیم بر فراز یك تپه بنا گردیده و ازمكانهای مهم فلسطین است. كوه صهیون و كوه زیتون از شرق و غرب آن را احاطه كرده اند.

كنعانیان نخستین اقوامی بودند كه از شبه جزیره عربستان به فلسطین آمدند و در این سرزمین سكونت گزیدند. آنان در فلسطین با آموریان و فلسطینیان در هم آمیختند كه پانزده قرن ادامه داشت. تاریخ فلسطین با نام انبیا آغاز میشود.      نام حضرت یعقوب، اسرائیل بود. بنی اسرائیل فرزندان یعقوب بودند و حدود سیزده قرن قبل از میلاد اقتدار داشتند. در هنگام حكومت فرعون بر مصر و پیش از ظهور موسی(ع) جمعیت اسرائیلیان زیاد شد. 430 سال پس از ورود حضرت یعقوب به مصر، حضرت موسی(ع) قوم بنی اسرائیل را از سرزمین مصر به مقصد سرزمین موعود، به حركت درآورد. پیمودن این مسافت چهل سال طول كشید. حضرت موسی در این دوران طولانی از هدایت قوم فروگذار نكرد اما بنی اسرائیل بارها دست به طغیان و تجاوز زدند. پس از حضرت موسی(ع)، یوشع جانشین وی شد (حضرت یوشع بن نون از پیامبران بنی اسرائیل و از فرزندان افرائیم بن یوسف بود.) و بنی اسرائیل را از اردن عبور داد تا اینكه این قوم به شهرهای جدید رسیدند و دست به غارت و كشتار اهالی زدند. اما قوم فلسطین در مقابل آنان مقاومت كرد و سرانجام بنی اسرائیل را مغلوب ساخت. لیكن پس از جنگهای فراوان، مجدداً بنی اسرائیل قدرت گرفت و بر شهرها مسلط شدند.

فلسطين سرزمينی عربی و اسلامی است، كه در قديم كنعان نام داشت، حدود 27024 كيلومتر مربع مساحت دارد كه درياي مديترانه در غرب، لبنان در شمال، سوريه و رود اردن در شرق و دريای سرخ و شبه جزيره سينا در جنوب و جنوب غربی آن قرار دارد. فلسطين سرزميني حاصلخيز و دارای آب و هوای معتدل است. اين منطقه محل ظهور پيامبران بزرگي چون عيسی (ع)، موسی (ع) ومحل عبور و زندگانی حضرت ابراهيم (ع) بوده است. اين سرزمين از نظر موقعيت سوق الجيشی بسيار حساس و پراهميت است و به مثابه پلی است كه كشورهای عربی، اسلامی آسيا را به آفريقا متصل ميكند. اين موقعيت ويژه جغرافيايی فلسطين را در طول تاريخ گذرگاه و نقطه تمركز بسياري از كشورها و تمدنهای پياپی تبديل كرده بود تا اينكه همراه با ساير سرزمينهای عربی، به كشوری با هويتی اسلامی و عربی تبديل شد.

مفهوم اسم اسراییل:  

اسرائيل از دو كلمه ( اسرا) به معنی (عبد) و ( ئيل) به معني (الله) يعني ( بنده خدا) تشكيل شده كه منظور از اين كلمه اسم حضرت يعقوب (ع) پدر حضرت یوسف (ع) است.                                                  

مفهوم صهیونیسم:

صهیون در زبان عبری به معنای کوه پر آفتاب یا خشک، و نیز نام کوهی در جنوب غربی بیت المقدس است. کوه صهیون زادگاه و آرامگاه داوود (ع) و جایگاه سلیمان نبی (ع) بود. گاه این واژه به معنای شهر قدس، شهر برگزیده، شهر مقدس آسمانی به کار میرود.

صهیونیست در لغت به معنی دل باخته کوه صهیون میباشد. صهیونیسم مسلک گروهی است که طرفدار سلطه و نفوذ یهودیان بر اقوام و ملل دیگرند. نهضتی که از اواخر قرن نوزدهم به منظور ایجاد میهن یهودی در فلسطین پدید آمد.

رژیم اشغالگر اسرائیل در سال 1948 میلادی در خطه ی شخصی و آبایی فلسطینیان تاسیس شد. دوره تاریخی قبل از تاسیس آن به تلاش‌های آرمانی یهودیان به (بازگشت به سرزمین‌های مقدس) برمیگردد که در جهت بازگشتن اقوام یهودی به سرزمین اسرائیل انجام گرفته است.

این اقوام از حدود دو هزار سال پیش، از قسمت‌هایی از این سرزمین رانده شدند، همواره تلاش‌هایی را برای بازگشتن به این منطقه انجام داده‌اند. اوج این تلاش‌ها در دو سده اخیر با همیاری و همکاری امریک و انگلیس و با شکل گیری جنبش صهیونیسم منجر به تاسیس (کشور؟) اسرائیل شد.

در قرن نوزدهم (عشاق صهیون) با هدف ایجاد یک کانون روحانی جهت نشر عقاید و فرهنگ یهودی در سرزمین صهیون تشکیل شد. بنابراین دیدگاه، صهیونیست به کسی اطلاق میشود که به عشق صهیون تارک زندگی دنیا شده و با زندگی رهبانی و ترک زندگی مادی به برگزاری  نماز و مراسم گوناگون در آن مکان مقدس می پردازند.        بدین جهت مهاجران یهود وقتی در صهیون استقرار مییافتند کار نمیکردند و امور زندگی شان از طریق صدقه های اقلیت های یهودی که از اکناف جهان بر آنها میفرستادند تأمین میشد و زندگی در فلسطین یک عمل معنوی به شمار میرفت و نه یک کار دنیوی، که از نظر آنان پاداش آنهم در آخرت خواهد بود؟
اما پس از رنسانس و در قرون هفدهم و هجدهم به مرور زمان، صهیونیسم سیاسی متولد شد و به اشاعه و ترویج نگرش های نژاد پرستانه، مبنی بر برتری و رجحان قوم یهود بر سایر اقوام و تمامی انسانها مبادرت کرد. این تبلیغات سبب شد در اواخر قرن نوزدهم واژه صهیونیست به کسی اطلاق شود که یهودیان را نژاد اصیل و قوم برتر میدانستند؟ و معتقد بودند که خداوند بنی اسرائیل را بر سایر ادیان برتری داده و حاکمیت بر کره زمین را به آنان واگذار نموده است…؟  

صهیونیست های سیاسی با این نگرش نژادی و برتری طلبی های قومی، سرزمین فلسطین را (ارض موعود) قلمداد کردند و خواستار شکل گیری ملت یهود و ایجاد دولت بنی اسرائیل در ارض موعود شدند. بنابراین در اواخر قرن نوزدهم نام فلسطین را به اسرائیل تغییر دادند و یهودیان را به مهاجرت به فلسطین تحت نام سرزمین موعود ترغیب و تشویق کردند و اکنون پس از گذشت سال ها از اعلام موجودیت رژیم صهیونیسم جهانی، این واژه مصداق بارز نژاد پرستی، اشغال گری، تجاوز، ظلم، ستم، بیداد، استثمارگری، زورگویی، فریب کاری و غصب سرزمین های متعلق به سایر کشورها و استعمار و سلطه گری میباشد.

یهودیان اولین ساکنین فلسطین نبودند بلكه زمانی بسيار طولانی، قبل از اين كه آنها به اين سرزمين بيايند فلسطين دارای سكنه بود، بل از سابقه و تمدن ده هزار ساله برخوردار بود، كه قدمت بيش از نه هزار ساله ( اريحا )، قديمی ترين شهر فلسطین شاهد همین واقعیت است. اولين ساكنين شناخته شده فلسطين كنعانی ها بودند كه سه هزار سال قبل از ميلاد، در اين سرزمين سكنی گزيدند و مردمانی شهرنشين و دارای تمدنی پيشرفته بودند. آثار باستانی كشف شده در اين منطقه بر وجود انسان از صدها هزار سال پيش دلالت دارد.

در داخل سر زمین اشغالی ( اسراییل کنونی؟ ) چه میگذرد

روزنامه العرب چاپ لندن در هفته گذشته نوشت: حركت پناهندگان فلسطينی به سمت سرحدات فلسطين اشغالی، رژيم صهيونيستی را نگران و وحشت زده كرده است. تحليلگر این روزنامه نيز گفت كه پناهندگان فلسطيني اكنون به سمت ديوار سرحدی در حركت هستند و با در دست داشتن پرچم فلسطين بازگشت به روستاهايی را كه پدرانشان در سال 1948 از دست دادند، خواستار شده اند. وی گفت كه تصاوير انقلاب های مردمی، مصر، ليبی، سوريه، یمن، تونس، اردن و بحرین فلسطينی ها را به استفاده از سلاح بشری در كنار فعاليت سياسي گسترده در سراسر جهان تشويق كرد. وی هشدار داد كه اين سلاح تقريبا جديد، نیرو های نظامی اسرائيل را با مشكل روبرو ميكند زيرا ما در برابر دهها يا صدها هزار و يا يك ميليون تظاهرات كننده كاری نمی توانيم بكنيم و گرچه ميتوان به زور متوسل شد اما اين اقدام نيز بهای سنگین بين المللی را برای اسرائيل در پی خواهد داشت، که اسراییل و مردم ما از این بابت سخت سراسیمه و مضطرب هستند.

حقوق از دست رفته و فراموش شده فلسطينيان در این مقاله دین و آیین شامل گفتارم نیست بل سخن از انسان، حق و حقیقت مخصوصآ حقوق از دست رفته و فراموش شده فلسطینی ها است. آنچه را که مرور نمودید تاریخ است که گواهی میدهد نه من نه شما، فلسطین و یا اسراییل، و به هیچ عنوانی نتوان از آن چشم پوشی نمود.

حقوق: بعضى از حقوق جزء حقوق فرد يا حقوق ملت خاص نيست، بلكه جزء حقوق انسانيت است، دفاع از حقوق انسانى از دفاع حقوق فردى و قومى مقدس تر است‏ و دفاع كردن از آنها نزد وجدان بالاتر است از دفاع حقوق شخصى، و اينها همان مقدسات انسانيت است و اصل دفاع از آنها دفاع از حق است. وقتى اصل (حق) است چه فرقى است ميان حق فردى و حق عمومى و انسانى، بلكه دفاع از حقوق انسانى مقدس تر است. مقدس ترين اقسام جهادها و مقدس ترين اقسام جنگها جنگى است كه به عنوان دفاع از حقوق انسانيت صورت بپذیرد.

روزگاری فلسطینی ها را تنها (قومی آواره) می شناختند. بعدها این تصویر كامل تر شد كه با رغم همه محرومیت ها و رنج ها، برای پس گرفتن تاریخ، فرهنگ و سرزمین خود كوشش میكنند. رفته رفته با بلند شدن ندای نویسندگان و شاعرانی چون غسان كنعانی و بیشتر دیگران معلوم شد كه فلسطینی ها برای خود ملتی تمام هستند، ملتی كه هرگز نمیتوان آنها را انكار كرد یعنی موجودیتی كه در تاریخ، فرهنگ و زبان و بالاخص جغرافیا تجسم پیدا میكند و برای تداوم حیات خود نهاد میسازد، مبارزه میكند و در كل بر وحدت و انسجام صفوف فلسطینی ها برای كسب حقوق از دست رفته شان تاكید میکند. تحلیلگر روزنامه العرب نکته بسیار خوب را در روزنامه خود تذکر داده و آن اینکه از بودن، موجودیت و انقلاب هر روزه و سرانجام سیل خشم غضبناک مردم رنجدیده و دست تهی فلسطین خواب از چشمان نژاد پرستان اسراییلی ربوده است. حقیقت همین است چون اسراییل با میل و رغبت خود با همیاری انگلیسها در خاور میانه جاگزین شدند نه اینکه زادگاه و سرزمین اجداد شان بوده باشد، از اینروست که در بیم هستند که خشم غضب آلود صاحب خانه با ایشان چه خواهد نمود.  

خون ناحق دست از دامان قاتل بر نداشت   دیده باشی لکه های دامن قصاب را قدر مسلم است که از جانبی انگلیس های جنایتکار و فاشیست و از سوی دیگر امپریالیسم امریکا با نظام های جلاد و سفاک شان و با همکاری کشور های قدرتمند دیگر از بدو پیدایش شان تا امروز بخاطر بقای خود و اسراییل جهان را اغشته با خون نموده اند. هر روز فریاد های جانسوز بلند است و دردش را ملت و کشور های ضعیفان بر دوش میکشند. از جمله صد ها هزار جنایات فجیع آنان در جهان مثال بارز تصاویر را که میبینید از نوزادان افغانستان است که نا دیده و نا شنیده معلول پا بر بساط هستی میگذارند و اگر مدت عمر کنند درد معلول بودنش شانرا چه معصومانه بر دوش میکشند؟ چونکه محافظان (صلح؟) قوای متجاوز، ستمگر و بی رحم ناتو و هم پیمانان شان از خطرناک ترین بمب های دارای یورانیوم رکیک در افغانستان استفاده مینمایند که بالای انسانها تآثیر بس ناگوار دارد.

رنج قرن، جنایات فجیع امریکایی های ددمنش، نوزادان معیوب در افغانستان اندوهبار

از جانب دیگر بسیاری از خوردسالان هستند که هنوز نیاز مبرم و حتمی برای تربیت و سر پرستی دارند، لکن در اثر حملات انتحاری افراطیون سیه دل و جنایت پیشه طالبان یا در حملات بمب باران قوای درنده ناتو، پدر و یا مادر شانرا از دست میدهند. مهمتر اینکه ریس جمهور این اطفال با همدلان و همیارانش (طالبان) مذاکرات صلح را خواهان است؟ که نهایت وقاحت و رسوایی حامد کرزی و همدستانش را بازگو مینماید. کاش حامد کرزی بیاد بیاورد که بخاطر فرزند دلبند سه ساله اش در نشست نهضت سواد آموزی در افغانستان در بیست و هشتم سپتمبر سال 2010 م در مقابل کمره های رسانه ها گریست و تمام دنیا وی را با آن حالت ذلت بار نگریستند. کاش یکبار بخاطر رنجهای بیشمار ملت افغانستان و اطفال معیوب و بی نوا اشک بریزد تا بداند ( درد ) یعنی چه ؟

بر گردم به اصل موضوع، اسراییلی ها از ملت که در طول تاریخ شان با سنگ چوپ و ابزار معمولی از سرزمین اصلی شان قاطعانه و مردانه وار دفاع نموده و مینمایند هراسان اند چونکه مبادا در برابر تظاهرات گسترده کشور فلسطین و منطقه مواجه گردند… و آنگاه چه خواهند نمود. با وصف آنکه با مدرن ترین سلاح های عصر حاضر و نیروهای نظامی مجهز هستند. اما دزد، دزد است از کوچکترین صدایی میترسد که شاید اتفاق بیافتد. اسراییلی های نژاد پرست و سرکوب گر دزدان هستند که بدون دلیل و برهان کشوری را که تاریخ و هویت ملی دارد علنی و رسمی در اختیار خود قرار داده اند و الا اگر جایگاه اجداد شان بود چرا این همه بیم و وحشت دارند، چرا زندگی شان در میان شعله های ترس سپری میگردد؟ اگر حق با اسراییلی های خود بین است چرا در آسایش و آرامش مسیر زندگی شانرا طی نمیکنند.

 استقامت رسای ملت فلسطین اسراییل را در اندوه عظیمی فرو برده که نه بودن بتوانند و نه رفتن، که در هر دو صورت شرمساری و رسوایی بیش برایشان نخواهد بود. عمریست که ندای بر حق فلسطینی ها بلند است و این جریانات خنجر برنده و زهرآلودیست که بر قلب بی رحم صهیونیست های متجاوز میزند. هر روز در مبارزات فلسطین انسانهای بکام مرگ کشانیده میشود در عوض ملت فلسطین زندگی بی ننگ را بر مرگ با عزت ترجیح میدهند.

جنایات رژیم صهیونیست              

آتش، اشک، خون، آه، ناله، شیون و آواز جانسوز مردم فلسطین را که می شنود. سازمان های نام نهاد ملل متحد؟ یا حقوق بشر؟ بدون شک هیچ کس. بازی های طفلانه و سیاست های عجولانه امریکا، انگلیس و کشور های اروپایی به وضاحت آشکار و نمایان است، همین است که بهترین دست آورد برای زیست و بقای رژیم ستمکار و آدمکش صهیونیست است و بر علاوه ادعای دیگر طایفه نژاد پرست یهود اینست که سرزمین فلسطین را به رسمیت نمی شناسند که گویا ظلم در حق اسراییل است؟ در کشور اصلی ( پلستینیا، فلسطین) بیاری متجاوزین انگلیس و امریکا با متوسل شدن به خشونت در خاورمیانه رخنه کردند و اما امروز فلسطینی ها در سرزمین خود جای برای زیستن ندارند؟ اینست عدالت سازی انسانی اجتماعی و حقوقی ( بارک اوباما، نیکولاس سرکوزی، انگلا مرکل، دیوید کامرون و …. ) برای جوامع بشری که از دید اینان سرنوشت ساز است.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا