اخبار - اجتماعی

شهردار کابل در مجلس نمایندگان: زورمندان و افراد بلند‌پایه ی دولتی مانع شهرسازی می‌شوند

kabul_map

شهردار کابل می گوید نفوذ زورمندان و مقام‌هاي بلند‌پایه دولتي در کارکرد برنامه‌های شهرداری، مانع بزرگ سد راه برنامه‌ها‌ي انکشافی این نهاد شده است.

عبدالاحدصاحبی، شهردار کابل که روز گذشته برای تشریح برنامه‌های سال آینده‌‌ي اين نهاد، از سوی نمایندگان مردم در مجلس عمومی فراخوانده شده بود، گفت: «ماستر‌پلان شهر کابل که چند سال پیش از سوی شهرداری کابل تهیه شده بود، فاقد معیار‌های شهری بوده و شهرداری کابل یک ماستر‌پلان شهر جدید را که مطابق به معیار‌های جهانی است، روی دست دارد که کار مطالعات آن تا چهار ماه دیگر تمام می‌شود.»

آسفالت جاده‌ها
شهرداری کابل اعلام کرد که سال آینده کار بازسازی حدود 187 کیلومتر از جاده‌‌های درون شهری کابل را در بخش‌های مختلف این شهر آغاز می‌کند.

شهرداری کابل در نظر دارد این برنامه به همکاری نمایندگان مردم در مجلس و تکميل طرح و ديزاين جاده‌ها و پرداخت پول از سوی مقام‌ها در سال 1389 آغاز شود.

شهردار کابل می گوید در حال حاضر کار روی بیشتر از چهار جاده در شهر کابل جریان دارد و به زودی کار آسفالت جاده‌های دیگر نیز آغاز می‌شود.
وی گفت: قرار است امسال ده‌ها میلیون دالر برای آسفالت جاده‌های شهر کابل مصرف شود.

امارات متحده عربی، ترکیه، جاپان و بانک جهانی تعهد کرده اند که ده‌ها میلیون دالر در این زمینه در اختیار افغانستان قرار دهند.

نمایندگان مردم در مجلس، می گویند آسفالت و بازسازی جاده‌های کابل در گذشته برنامه‌ي خیلی موفقی نبوده است و بسیاری از جاده‌هاي شهر با گذشت مدتی از آسفالت ریزی، دوباره تخریب شده و به حالت اولی باز گشته و بعضاً هم بدتر از حالت اولی شده اند.

آنان اظهار داشتند: وضعیت بد جاده‌ها در داخل شهر، اگر از یک جهت مشکلاتی را در رفت و آمد وسیله های نقلیه ایجاد کرده، از سوی دیگر سبب افزایش گرد و خاک در شهر شده است.

میلیون ها دالر برای بازسازي جاده‌ها
به گفته‌ي شهرداری کابل، با کمک بانک جهانی، امارات متحده عربی و ترکیه در نظر است ظرف چند ماه آینده کار آسفالت چندین جاده مهم دیگر در این شهر آغاز شود.

افزون بر این، شهرداری کابل می گوید ظرف سال جاری، ده‌ها میلیون دالر دیگر را صرف پاکسازی شهر کابل و ساختن سیستم تهیه آب آشامیدنی در شهر خواهد کرد.

کابل ممکن است یکی از معدود پایتخت‌های جهان باشد که دسترسی شهروندان آن به ساده ترین خدمات شهری، تا این اندازه محدود است.
این شهر، سیستم کانالازیسیون فاضلاب ندارد، دسترسی به برق و آب سالم در آن محدود است و کمتر جاده‌يي را در آن می‌توان یافت که دارای آسفالت سالم باشد.

نمایندگان مردم در مجلس می گویند هشت سال پیش، تلاش های دوامداری به منظور رفع این نیازمندي‌های ابتدایی در کابل جریان یافته است؛ اما ظاهراً برای رسیدن به این اهداف، نیاز به یک برنامه‌ي همه جانبه و صدها میلیون دالر هزینه است.

اکنون تلاش‌ها به منظور تهیه چنین برنامه‌ي بزرگی آغاز شده و حتا در برخی نواحی شهر کابل، کارمندان شهرداری با وسایط خود مشغول بازسازی جاده‌های تخریب شده و ساختن جاده‌های نو اند.

در حال حاضر، به سبب خرابی و وسعت کم جاده‌ها، ازدحام در شهر افزایش یافته و از همین رو بیشتر اوقات جاده‌های شهر به روی ترافیک مسدود می‌شوند.

آلودگی محيط زيست
سنگينی ترافيک، تراکم جمعيت، از بين رفتن آسفالت جاده‌ها، باعث آلودگی شديد محيط زيست در کابل شده است و آب و هوای اين شهر بيش از هر زمان ديگر آلوده است و شهردای کابل برای جلو گیری از آلوده شدن هوای کابل هیچ اقدامات جدی را انجام نداده است.

در گذشته‌ي نه چندان دور، آسمان کابل در روز آبی و شب‌هاي پر از درخشان ترين ستاره ها بود؛ اما امروزه، گرد و غبار و دود، پرده ای بر رخ هر دو کشيده است.

چندي پیش مقام‌های دولت اعلام کردند که بیماری‌های ناشی از آلودگی محیط زیست، تنها در شهر کابل، در هر شبانه روز هشت نفر را به کام مرگ می کشاند که این رقم به حدود سه هزار و 60 نفر در سال می رسد.

نمایندگان مردم در شورای ملی از شهرداری کابل خواست در قسمت جلوگیری در آلودگی محیط زیست در شهر کابل برنامه‌های جدید را روی دست بگیرند تا از افزایش آلودگی هوا در کابل جلوگیری شود.

کاريکاتوری از يک شهر زیبا
افزایش جمعیت، بی تناسبی و بی نظافتی، بسياری از نواحی شهر کابل باعث گردید است که کابل را به یک پایتخت آلوده تبدیل کند.
نمایندگان مردم می گویند جاده‌ها و پياده‌روهای کثيف، پر از زباله و گل خاک و ناخوشايندتر اين که در می يابی، مجرای فاضلاب بسياري از ساختمان‌ها به شبکه‌ي شهری متصل نيست.

زيرا کابل پايتختی که نزديک به پنج ميليون جمعيت دارد، فاقد شبکه شهری است.
اين بی تناسبی‌ها، کابل را به کاريکاتوری از يک شهر بزرگ زیبا مبدل کرده است.

 

برگرفته از سایت محک


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا