خبر و دیدگاه

جدا سازی قـومی و فـدرال سازی نظام آقاي کرزي ديکتاتور دموکرات ويا مستبد خنده رو است؟

karzai_openmouth1

 

ریاست جمهوری آقاي حامد کرزی دردو نوبت انتخابات با ایجاد واحد های اداری جدید به نام ولايت هاي جديدالتأسيس ولسوالي ها بر بناي خواسته هاي فردي کشور را به سوی جدا سازي نزدیک تر ساخته است واین روند حـالا هم در برابر خرید آراء مردم در نتیجه معامله با سران قوم ادامه دارد. در هر نوبت وعدۀ جدا سازی قسمت های از یک ولایت وپیوند آن به ولایت دیگر وجدا سازی اقوام در حـالي که خودرا مخالف نظام فدرال وانمود مي کند اما درعمل بازار معامله را قومي گرم ساخته است. به خاطر آسان سازی طرح نظام فدرال با شاخصه های قومی صورت گرفته است. آنچه برای شخص رئیس جمهور اهمیت دارد تصاحب قدرت است وبس آنان که تشنه قدرت اند حاضر اند تمام ارزش ها را چه شخصی وچه ملی قربانی حس خود خواهی وقدرت طلبی کنند.

تاریخ خونین کشور ما نام بسیاری از قدرت طلبان را در دل خویش ثبت نموده است که تا رسیدن به قدرت از ریختن خون نزدیکان خود هم دریغ نکرده اند. وهمه قدرت طلبانی که به زور نیزه وشمشیر به قدرت رسیده اند سر انجام به پای تخت وتاج جان باختند یعنی تاج وتخت باقیست ونام سیاه شان در اوراق تاریخ ثبت واما خود شان دیگر نیستند .در گذشته رسم معامله به خاطر تصاحب قدرت کم بوده اما در شرايط فعلی تشنگان قدرت وچوکی به خاطر رسیدن به هدف پارچه های سر زمین شان را در داخل کشور بالای افراد به معامله نشسته اند.زمین که بطور کل بالای بیگانه ها تقسیم است واما در داخل بالای اربابان زر وسیم وصاحبان رأی وتأثیر گذاران انتخابات تقسیم می شود. تغيير ولسوالي ها به ولايت فروش خاک در برابر آراء مردم:

با آن که جناب حامد کرزی تمام ابزار ووسايل اثر گذار در انتخابات را از قبیل کمیسیون دست نشانده برگزاری انتخابات،وزارت معارف،ریاست ارگان های محل، والی ها، ولسوال ها فرماندهان پوليس ولايات و ولسوالي ها وپول سر شار بدست دارد، باز هم با مشاهده عكس پاره كردن ها وانزجار مردم از خود مأیوس بوده حاضر است با تغيير ولسوالي هاي به ولايت قسمت های از خاک کشور را به خاطر آراء انتخابات به فروش برساند.مثلاً در دور اول انتخابات ریاست جمهوری به خاطر جلب حمایت فرماندهان مربوط ولسوالی پنجشیر را بدون داشتن معیار ها وشرايط لازم از بدنه پروان جدا ومنحیث ولایت مستقل به افراد طرف معامله سپرد.

به عین تر تیب به خاطر معامله با جناب آقايان خلیلی ومحقق وجلب آراء شان ولسوالی دایکندی وتمام مناطق هزاره نشین را از پیکره ولایت ارزگان جدا ومنحیث واحد اداری مستقل زیر نام ولایت دايكندي به اقوام هزاره سپرد. همين حـالا طرح ديگري به خاطر تجزيه ولايت تاريخي و فرهنگي بدخشان به دو ولايت به نام هاي (بهارستان) و يا پامير و بدخشان توسط زلمي مجددي مسؤول كمپاين انتخاباتي كرزي به خاطر كسب حمايت مقداري از كساني كه به اهميت مسأله مستفيد نيستند تحت اجراات قرار داده شده است. اين در حـاليست كه در مردم بدخشان گذشته و حـال تقسيم ولايت شان را بدو بخش انداخته اند.

این حاتم بخشی ها به خاطر ایجاد سهولت وساختار تشکیلات اداری سالم صورت نگر فته بلکه صرف در برابر حمایت رهبران چون فرماندهان جنگي و با اشخاص و افراد ديگري مانندي آقايان ديگر كه به معامله گري شهرت دارند قطعات زمین در داخل کشور تقسیم بندی شده که مفهومش تقسیم بندی زمین به اقوام است. البته شماري از قریه ها که به ولسوالی تبدیل شده خارج از بحث ماست.

زمین فروشی در دور دوم انتخابات: طوری که جناب محقق افشاء نموده ایشان در برابر حمایت از حامد کرزی ازوی تعهد گر فته اند تا ولسوالی جاغوری و ولسوالی بهسود هزاره نشین را منحیث ولایت به رسمیت بشناسد. وبخش های هزاره نشین را به طور کل از غزنی جدا وبه جاغوری ملحق سازد بدین معنی که یک نوع تقسیم بندی قومی با داشتن ساحه حاکمیت وسیعتری بوجود آید البته غیر از ولسوالی جاغوری و بهسود ار تقای تشکیل یک ولسوالی دیگر هزاره نشین برای محقق وارتقای ولسوالی اندخوی به ولایت برای جنبش ملي دوستم. البته ساختن اداره سالم وتشکیلات اداری مؤثر وظیفه دولت است وما با آن مخالفت نداریم واگر تشکیلات فوق به خاطر منافع ملی ورفع مشکلات در مطابقت با قانون ارگان هاي محلي كه خود ساخته اند صورت گیرد کار شایسته ونیکوست واما اگر در آستانه انتخابات در برابر اخذ امتیاز رأی مردم صورت می گیرد منظورش تأمین منافع خود خواهی شخصی بوده قابل تأمل است.

هر چند ریاست ارگان های محل ادعا نموده اند که در کشور قانون است وولایت شدن یک محل از خود معیار های مشخص دارد هیچ کس صلاحیت دادن تشکیل ولایت را به کسی ندارد، می شود از ایشان پرسید آقایان محترم آیا ولایت پنجشیر ودایکندی معیار های ولایت بودن را پوره کرده اند؟این دو ولایت نیز در برابر وعده های قبلی حامد کرزی تولد شده است.وحـال هم تضمینی وجود ندارد که کرزی آنچه را خواسته باشد عملی مي سازد.

چون درين كشور قانون شكني و قانون ستيزي به خاطر مصلحت هاي مراجع قدرت يك تحفه است كه طي هفت سال عملي مي شود و هميشه مقامات عالي رتبه از قانون استفاده سوء كرده هميشه پيش روي قانون حركت كردند و قانون را در عقب خويش سوق داده اند. آقاي کرزی را می توان دیکتاتور دموکرات ویا مستبد خنده رو خواند.شما در طول زمان ریاست جمهوری آن مشاهده کردید که بار ها مصوبات شورای ملی را رد وبر فیصله خود اصرار ورزیده است. چندین وزرایي که رأي منفی گرفتند او قصداً وقهرا ایشان را سر پرست همان وزارت معرفی کرد،چون وعده سپرده بود عملی ساخت حـال فریاد های قانون مأبانه ریاست ارگان های محل بر تصمیم وی اثر نخواهد داشت هر گز ني. آقاي حامد کرزی کشور را به سوی تورم تشكيلاتي و اداري می برد:

تصامیم حامد کرزی در جهت فروش پاره های زمین به سران اقوام مقدمه مرز بندی های نظام فدرال است که در آینده شکل می گیرد.از همین حـالا شعار های هزارستان وترکستان وقطغن و لوي پكتيا و لوي ننگرهار وغیره سر داده مي شود اما ازآنجايی که واحد های اداری همه اقوام را در خود جای داده نمي تواند ساختار فدرال را بر پایه تقسیم بندی قومی طرح ریزی نمود كه طرح و توضيح منطقي آن از حوصله اين مقاله خارج است.

اما حـالا معلوم مي شود که رئیس دولت با جدا سازی اقوام از یکدیگر ومرز بندی های جدید اداری می خواهد راه را بسوی تشکیل نظام فدرال آسانتر سازد. بهتر مي شود تا رئيس جمهور در صورتي كه با فدرال خواهان همسويي پيدا كرده اند اين مسأله را با تدويز يك سيمينار بزرگ علمي به بحث مي گرفت آنگاه باگذار از نظر خبره گان جامعه به تحقيق اين ماحول اقدام مي كرد.

در غير آن دنبـال كردن شعار بي بنياد تير در تاريكي رها كردن است. و فدرال ساختن نه به خاطر خوشبختي مردم بلكه به خاطر معامله قدرت و دستيابي به رأي مردم در انتخابات. این وعده را به مردم هرات به شکل مدرن تری آن داده است. حـالا مردمان ديگر ولايات كشور مي دانند كه چه نوع حكومت و چه آينده در انتظار شان است و اين معامله گري ها چه بلايي را به سر شان خواهد آورد.

 

 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا