سقوط هوا پیمای اوکراینی مشکل دیگر ایران
بعد از آنکه ستاد مشترک نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه اعتراف کرد که سرنگونی هوا پیمای مسافر بری اوکراین که با کشتن 176 نفر منجر شد، بخاطر خطای انسانی بوده و با شلیک غیر عمد موشک توسط سپاه ایران صورت گرفته است.
بعد از این ابلاغیه آقای حسن روحانی رئیس جمهور ایران طی اعلامیه ای در مورد این حادثه هولناک و خونین چنین ابراز نظر نمود.
با نهایت تأسف و تأثر، ساعاتی قبل از نتیجه تیم تحقیقاتی ستاد کل نیروهای مسلح مربوط به سانحه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی مطلع شدم. در فضای تهدید و ارعاب رژیم متجاوز آمریکا علیه ملت ایران پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی و به منظور دفاع در برابر حملات احتمالی ارتش آمریکا، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آماده باش صددرصد قرار داشتند که متأسفانه خطای انسانی و شلیک اشتباه، به یک فاجعه بزرگ منجر شد و دهها انسان بیگناه قربانی شدند.
جمهوری اسلامی ایران از این اشتباه فاجعه بار بسیار متأسف است و اینجانب از سوی جمهوری اسلامی ایران به خانوادههای قربانیان این فاجعه دردناک، عمیقا تسلیت عرض می کنم و به کلیه دستگاههای ذیربط دستور میدهم که تمامی اقدامات لازم برای جبران، همدردی و دلجویی از ایشان به عمل آورند. همچنین ضمن ابراز تأسف شدید، همدردی دولت ایران را به ملتها، دولتها و خانوادههای قربانیان غیرایرانی تقدیم مینمایم. وزارت امور خارجه، همکاری کامل کنسولی برای شناسایی و بازگرداندن پیکرهای قربانیان به خانوادههایشان را به عمل می آورد.
همچنان بعد از بیانیه آقای حسن روحانی رئیس جمهور ایران ستاد کل نیروهای مسلح آن کشور ضمن عرض تسلیت و اظهار همدردی با خانوادههای داغدار هم وطن و جان باختگان اتباع سایر کشورها و عذرخواهی به خاطر خطای انسانی پیش آمده، اطمینان کامل می دهد با پیگیری انجام اصلاحات اساسی در فرآیندهای عملیاتی در سطح نیروهای مسلح امکان تکرار این گونه خطاها را غیر ممکن ساخته و بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی نماید تا با خطا های صورت گرفته برخورد قانونی صورت گیرد.
از سوی دیگر ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین طی اعلامیه ای گفته است که کشورش منتظر پوزش رسمی ایران از طریق کانالهای دیپلماتیک و پرداخت غرامت است.
او گفت به دنبال پذیرش ایران مبنی بر شلیک موشک به سوی هواپیمای مسافربری اوکراین انتظار دارد ایران دست به تحقیقات کاملی در این باره بزند.
به گفته آقای زلنسکی کشورش باید دسترسی و همکاری کامل از جریان تحقیقات و بررسی ها داشته باشد. او ابراز امیدواری کرده تحقیقات بدون تاخیر مصنوعی و مانع انجام خواهد شد.
متاسفانه این حادثه خونین نه اولین حادثه است و نه آخرین حادثه خواهد بود آنچه که من بخاطر دارم از سال 1973 بدینسو حوادث مشابه در بعضی از نقاط جهان صورت گرفته است
1-سال ۲۰۱۷: هواپیمای مالزیایی که در میانه جنگ اکراین به اشتباه مورد اصابت موشک قرار گرفت و منجر به کشته شدن ۲۹۸ نفر شد
2-سال ۲۰۰۷: هواپیمای بلاروسی که در سومالی مورد هدف قرار گرفت و ۱۱ نفر کشته شدند.
3-سال ۲۰۰۱: سقوط پرواز روسی بر فرار دریای سیاه که از اسرائیل به سمت روسیه در حال حرکت بود، اکراین به اشتباه به این هواپیما شلیک کرده بود ۷۸ کشته…
4-سال ۱۹۸۸: و شلیک معروف ارتش آمریکا به ایرباس ایرانی و کشته شدن ۲۹۰ نفر.
5-سال ۱۹۸۳: مورد اصابت قرار گرفتن هواپیمای کره جنوبی توسط شوروی، ۲۶۹ کشته شد.
6-سال ۱۹۷۳: شلیک هواپیمای نظامی اسرائیل به هواپیمای مسافربری لیبی در صحرای سینا، ۱۰۸ کشته شده اند .
به عقیده من این حوادث دردناک اند اما حادثه سقوط طیاره اوکراینی موضوعی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت. باید تحقیقات تکمیلی برای شناسایی کلیه علل و عوامل این فاجعه ادامه یافته و مسببین این اشتباه مورد پیگرد قانونی قرار گرفته مجازات شوند و نتایج به خانواده های که عزیزان خود را در این حادثه از دست داده اند ابلاغ گردد.