توانمندی فرد وجامعه بخاطر حفظ ارزش ها. ارزش هایی که خود باعث ایجاد فضای اعتماد وحس همکاری بین مردم وحکومت میگردد میتواند امنیت سر تاسری را تضمین کند. از همه مهم تر و با ارزش تر عدالت اجتماعی: مهمترین عنصر تضمین کننده امنیت ملی عدالت اجتماعی شمرده می شود. اثر مهمی بر فر هنگ مدنی یک جامعه داردوبر بنیاد همین فر هنگ عالی است که مردمان کشور های مختلف از حاکمیت دولت های خود دفاع میکند اما متاسفانه با ایجاد حکومت وحدت ملی کم کاری مسئولین دولت در این سرزمین کار را بجای رسانیده که شرایط زنده گی و معاش در کشور ما هر روز پیچیده و بحرانی تر میگردد از عمر حکومت وحدت ملی اضافه از یک سال و هفت ماه گذشته اگر رهبران موجود توان مدیریت درست و حل مشکلات موجود را که هر روز دامنگیر مردم ما است مهار کرده نمی توانند باید از رهبری حکومت کناره گیری کنند تا مردم جهت سر نوشت حکومت بعدی تصامیم لازم مطابق ارزش ها و معیار های قانون اساسی اتخاذ نمایند دفاع از منافع ملی وظیفه ای هر انسان مسلمان و وطن دوست است یک سال و هفت ماه که از عمر حکومت وحدت ملی سپری گردیده مهلتی بود برای زمامداران تا آنچه که وعده کرده بودند و آنچه که برای امنیت و سعادت مردم افغانستان ضروری است عملاً گام های برمیداشتند اما متاسفانه با گذشت اضافه تر از یک سال وضعیت کشور هر روز تبدیل به یک طغیان ملی، شده میرود. در اوایل حکومت وحدت ملی اکثریت ما با وعده های که شده بود انتظار وقوع یک واقعه اجتماعی که در آن آسایش و آرامی وجود داشته باشد انتظار داشتیم تصور این بود که شورش گری ها مهار خواهد شد قوم پرستی معامله گری ها خلاف قانون و ارزش های ملی کمتر خواهد شد اما متاسفانه با گذشت هر روز این امید ها به یاس تبدیل شد مردم با شرف و قابل احترام افغانستان در حدود دو سال قبل دست به یک حرکت و تحرک ملی و مدنی زدند و از طریق صندوق رأی خواسته های خود را اعلام کردند. مردم با این کار بار دیگر مهلت دادند اما اربابان قدرت این فرصت را تبدیل به طغیان و بد بختی کردند .
وقتی دولتمردان ما به میثاق ملی که آن قانون اساسی است پایبند نیستند و به آن احترام نمی گذارند اگر شاهد حرکت تندی در آینده از جانب مردم افغانستان باشیم باید زمامداران بدانند که این ناشی از میثاق شکنی حاکمان و قدرتمندان است. مردم افغانستان خیلی صبور و با حوصله اند درد و رنج های مختلف را تحمل میکنند خوشبختانه تا کنون ملت ما از طریق رسانه ها و سایت های اجتماعی به زبان مسالمت آمیز از حقوق طبیعی خود دفاع می کنند اما وضعیت بحرانی بجای رسیده که خطر در درون و بیرون مرزها نیز احساس می شود و صدای پای قدرت های خارجی جهت تصمیم گیری در سرنوشت ملت افغانستان شنیده می شود، اما زمامداران ما خرامان خرامان به همان رفتار و کردار گذشته خود که نتیجه ای مثمری نداشته و ندارد ادامه می دهند.
باور های سکترستی و فاشیستی مانند خوره است که وقتی دیگر چیزی برای از بین بردن ندارد، خود را از بین می برد. اما گروه های تروریستی و انتحاری در داخل و خارج کشور سرنوشت خود و ملت افغانستان را با ساز و برگ خشونت گره زده اند. توقف همه امورات در نیمه راه و ناتوانی در سرکوب دشمنان مردم افغانستان و کاشتن تخم تنفر قومی و زبانی محصولی جز بد بختی در سر نوشت کشور و تنفر همگانی را با خود نخواهد داشت. تاکنون روشنفکران افسران و سربازان قوت های مسلح سپر سیر بلای تهدیدهای خارجی و داخلی بوده اند اما به قدری این سیر بلا نازک شده است که قادر به دفع این خطرات در آینده هیچ کس نخواهد بود. اگر زمامداران و رهبران موجود صادقانه خواهان این باشند که نظام موجود در افغانستان حفظ شود، آنانیکه توان کار و مدیریت را ندارند باید از قدرت کناره گیری کنند. اما از آنجایی که این مسئله بعید به نظر می رسد بناً هیچ چاره ای جز این برای مردم ما باقی نماینده که با تظاهرات مسالمت آمیز زمامداران را متوجه سازند که دیگر کارد به استخوان مردم رسیده مشکل دیگر در این حاکمیت این است اشخاص و افراد که گذشته نیک نامی و خدمت گذاری صادقانه را داشته اند با نزدیک شدن و همکاری با حکومت وحدت ملی اعتبار مقبولیت خود را نزد مردم از دست داده اند و اگر مطابق ارزش های قانون اساسی انتخابات لویه جرگه و تعدیلات وعده شده در قانون اساسی عملی نشود این زمامداران با ماندن در ساختار قدرت مشروعیت خود را نیز از دست خواهند داد و این افکار عمومی را متوجه بیرون مرزها خواهد کرد. که امریکا حکومت می سازد آن هم خلاف ارزش های قانون اساسی به باور من تعبیر «بن بست اصلاحات در نظام انتخابات یک ارزش ملی و خود باوری سیاسی است، اما مردمان که سرنوشت کشور را از طریق اصلاحات می بینند یک جنبش اجتماعی گفته میشوند. به باور من در حال حاضر نه تنها اصلاحات در کمیسون انتخابات به بن بست کشیده شده بلکه تمام ارزش ها و معیار های حقوقی که سر چشمه میگیرد از امنیت و رفاع همگانی در کشور به بن بست نرسیده است. ارزش های ملی جنبش های مردمی که با آینده افغانستان می نگرند با افراد و بی باور ها شروع نشده که حال با افراد و کم باوری ها به پایان برسد. جنبش های ملی و مردمی که نه تنها ما تعداد زیادی ازدوستان بخاطر بهتر شدن اوضاع شب و روز در تلاش اند طی یک و نیم سال گذشته با فراز و نشیب های فراوان از قبیل تهدید ترور اقتناق راه خود را یافته است و اکنون نیز در زیر پوسته این جامعه افغانی تا حدود چند ماه دیگر تحولات عظیمی در حال اتفاق افتادن است. من از جوانان که تاهنوز فرار را بر قرار ترجیح نداده و نمیدهند با همه مشکلات در کشور پایدار و استوار باقی مانده اند سپاس گذارم ضمن تقدیر از استراتژی جدید دفتر تحکیم وحدت بین همه اقشار که اصلاحات در نظام و خدمتگذاری را میخواهند در پیوند با مقام و منزلت علاقه ندارند نشان از تداوم حرکت اصلاح طلبانه در کشور دارد . هیچ کس طرفدار سقوط نظام نیست هیچ کس نمیخواهد داعش و طالب سرنوشت ملت ما را رقم زند اما سال که پیشرو است اگر رهبران حکومت وحدت ملی گام های موثری در راه امنیت، مبارزه با فساد ، تحقق عدالت اجتماعی بر ندارند نیرومند شدن نیروهای تروریستی و به پشتیبانی حلقه های معین داخلی و خارجی از نیرو های دهشت افگن یک امر حتمی شمرده می شود امیدوارم زمامداران از وعده های دروغین صرف نظر کنند و صادقانه خود را در خدمت مردم قرار دهند در غیر ان انتظار حوادث هولناک را داشته باشند که تا هنوز خواب آنرا ندیده اند .