Classic Layout
-
خبر و دیدگاه
مقاومت در افغانستان؛ دیپلماسی و جنگ در برابر هم
مادامیکه دیپلماسی، مانعی در برابر مبارزه و جنگ برای تامین عدالت می شود، مفهوم خود را از دست می دهد. در بستر فعلی مبارزه و جنگ برای رهایی افغانستان از چنگ تروریسم چندی ملیتی، مسئله دیپلماسی با نقش معکوس و بدون نتیجه، یکی از چالش های جدی برای ادامه مبارزه و جنگ برای تامین عدالت، حساب می شود. هدفی که ما خواستار تحقق آن هستیم. مفهوم دیپلماسی و جنگ بهعنوان دو ابزار اصلی در…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
ترامپ از دور زدن تنش های دیپلوماتیک تا پایان منازعۀ جهانی
ترامپ و بازتعریف روابط بینالمللی؛ از تنشهای ژئوپلیتیک تا دیپلماسی تجاری دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» در سال ۲۰۱۶ وارد کاخ سفید شد و با سیاستهایی که توازن سنتی سیاست خارجی آمریکا را دگرگون کرد، تأثیری ماندگار بر روابط بینالمللی گذاشت. پس از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴، امریکا بحث در مورد پیامدهای سیاستهای اقتصادی او بر نظم بینالمللی دوباره برجسته شده است. ترامپ در دور نخست ریاستجمهوری خود…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ _ بخش دوم
بخش دوم درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک زن “ضعیفه”! باشد؟ – چرا زن ها بیشتر از مردان زندگی میکنند؟ – زنان از نظر شنوایی حساس تر و قوی تر از مردان اند – نیرومندی چشم های زنان نسبت به مردان- زنان جهان را بشکل بسیار زیباتر و رنگین تر از مردان می بینند. – حس بویایی و ذایقه ی قوی زنان نسبت به مردان – تفاوت احساسات و ترس و اضطراب…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
بخش هفتم، من و هوش مصنوعی
نخستین کتاب نوشته شدهی گپ و گفتها میان هوش مصنوعی و انسان. موردی که در جهان سابقه نه دارد. هوش مصنوعی در این کتاب از گردانندهگان گرامی سایتهای آریایی، جاویدان، جام غور، مشعل، افغان موج و همایون، ابراز سپاسگزاری ویژه کرده، منم به نوبت خود از هر یک شما سرورانم سپاس گزاری دارم. نقیصههای داخل کتاب یا تکرارهای احتمالی که عمدی نه بوده اند، در آینده مرفوع خواهند شد. انشاءالله. محمدعثمان نجیب “سپیدار شکسته. بنیادگذار مکتب…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
عنوان مقاله: پادشاهی گُشتاسپ، فرّه ایزدی و خِرَد آئینی بررسی کیش، سیاست و فرهنگ در آستانه گسترش مزدیسنا
مقدمه پادشاهی گشتاسپ را میتوان چرخشگاهی در تاریخ فرهنگی و دینی ایران باستان دانست. دورهای که در آن، با پیدایی زرتشت، نخستین صورتبندی الهیاتی و فلسفیِ منسجم در بستر حکمرانی ایرانی شکل گرفت. این مقاله با تکیه بر منابع حماسی مانند شاهنامه، متون دینی همچون اوستا، و اسناد تاریخی پهلوی، به تحلیل وجوه گوناگون این پادشاهی میپردازد. دوام مقاله عنوان مقالهعنوان مقاله گشتاسب
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
نجات افغانستان در گرو راهی؛ میان تحول نرم و دگرگونی بنیادین
تحلیل راهبردی برای عبور از بحران تاریخی افغانستان افغانستان امروز شرایط حساس و سرنوشت سازی را پشت سر می گذارد که بحران مشروعیت، فروپاشی نهادهای سیاسی، فقر جانکاه، بیکاری، تبعیض ساختاری، و سلطه یکجانبهی طالبان بر حیات اجتماعی مردم این کشور بیداد میکند و بن بستی فراگیر وهمه جانبه سراپای کشور را فرا گرفته است. موضوع این نوشته بحث بر سر چگونگی تحول در افغانستان است تا با نگاهی راهبردی بر ضرورت تحول در…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
تاثیرگذار ترین سخنان کارل مارکس
تاثیرگذار ترین سخنان کارل مارکس- فیلسوف٬ اقتصاد دان٬ روزنامه نگار٬ تاریخ دان٬ یکی از معماران اصلی جامعه شناسی مدرن وبنیانگذار سوسیالیزم انقلابی: ****** سیاستمداران اگر با هم توافق کنند دارایی ما را می دزدند و اگر به اختلاف برسند جان ما را. ****** آزادی زنان معیار سنجش آزادی جامعه است . تحقیر زن یکی از ویژگی های اساسی تمدن کنونی است. هیچ کس به اندازه خودِ مرد از اسارتِ زن مجازات نمی شود. ****** آزادی…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
شان تمدنی ما _ بخش دوم
بخش دوم هویت ما بهمراتب پهناورتر و فربهتر از ظرفیت سیاستمداران ما در دوران جمهوریت کذایی بود. ۱. دولتمردان ما در عصر جمهوریت کذایی، هویت را در قمارخانهی سیاست باختند. فقدان مطالعه و عدم اشراف در جغرافیا، دموگرافی و زیستگاه تاجیک ها در سرتاسر افغانستان؛ اشتباه و خطای راهبردی مرگبار سیاستمداران ما در دوران جمهوریت کذایی را رقم زد. حقیقت تلخ این است که دولتمردان ما فاقد مطالعهی دقیق از زیستگاه، جغرافیای تاریخی و گستردهگی…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
فرصتهای دفن شده و زخمهای باقی مانده؛ داستان ناتمام مردم افغانستان
تاریخ از تکرار تا انتقام؛ روایت ناگفته از قدرت، خیانت و بیداری در افغانستان در طول سده های متمادی، افغانستان در چهارراه تاریخ و جغرافیا، محل برخورد امپراتوریها، ایدئولوژیها و منافع کشور های منطقه و جهان قرار داشته است. این مقاله با تمرکز بر بسترهای تاریخی تکرارناپذیر و بازتولید بحرانها، میکوشد نشان دهد که چگونه بیتوجهی به درسهای تاریخی، خیانتهای سیاسی و غفلت نخبگان، بیداری های اجتماعی و مقاومتهای ملی بوجود آمده است؛ اما…
بیشتر بخوانید » -
خبر و دیدگاه
چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟
بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک زن “ضعیفه”! باشد؟ – چرا زن ها بیشتر از مردان زندگی میکنند؟ – زنان از نظر شنوایی حساس تر و قوی تر از مردان اند – نیرومندی چشم های زنان نسبت به مردان- زنان جهان را بشکل بسیار زیباتر و رنگین تر از مردان می بینند. – حس بویایی و ذایقه ی قوی زنان نسبت به مردان – تفاوت احساسات و ترس…
بیشتر بخوانید »