خبر و دیدگاه

دلايل قرآني و تاريخي از از هم پاشيدن امپرطوري عثماني

چون الحمدالله ما مسلمان هستيم اول با ديد و بينش قراني موضوعات را بررسي مي كنيم نه غير آن و اين به خاطرِ است كه قرآن كتاب مكمل است و چندين إشاره درين موارد دارد:
اول اينكه قرآن مي گويد هر خير كه به شما رسد از طرف خداوند است و هر بد كه به شما مي رسد از جانب خود شماست.
دوم قرآن مي گويد كه خداوند هيچ شهر و قراء را ويران نه مي كند مگر در آن بي عدالتي باشد.
سوم قرآن مي گويد كه هر چيز يك وقت و زمان دارد و بلاخره نابود ميشود . در عين زمان چهار  پديده اي  نابودي در قرآن مجيد آمده است  كه در نيست و نابودي ما نقش بارز دارد :
اول خودخواهي و كبر و غرور
دوم جهل و ناداني
سوم غفلت
چهارم اسراف
دلايل نيست و نابود شدن امپراطوري عثماني اول همين چهار بود كه ما از قرآن آموختيم. زماني  شده بود كه عثماني ها بسيار مغرور شده بودند و فكر ميكردند كه جهان هميشه  يك رنگ است. به مسايل علمي توجه نميكردند مخصوصا با ظهور انقلاب صنعتي ترك هاي عثماني نتوانستند خود را عيار و اين غفلت ، بسيار وضع اقتصادي و سياسي را روز به روز خراب مي كرد. بلاخره  اسراف كه دولتمردان بر ضد منافع مردم ميكردند، باعث شد تا بعد از شش صد سال سرنگون شود.
 اين هم دلايل كه ما از تاريخ آموختيم.
انگليس ها به محمد ابن عبدالوهاب گفتند كه عجب است كه پيامبر شما عرب بود و حرمين شريفين در زير دست مردم ترك است. عرب هاي وهابي دست خود را با انگليس ها يكي كردند و بلاخره امپراطوري را سقوط دادند. وهابي  ها  تركيه عثماني را هميشه به بدعت محكوم ميكردند.
دوم يكي از دلايل مهم جنگ جهاني اول از بين بردن امپراطوري عثماني بود و درين راه نه تنها مخالفين اسلام موفق شدند، ناسيوناليزم  را در قلمرو اسلامي دامن زدند و  مسلمانان كه نه صنعت جديد داشتند و نه سرمايه به جاي ناسيوناليزم به إتنوسنترزيم يا قوم گرايي پيوستند. اسلام كه در زمان محمد (ص) عرب بر عجم تفوق نداشت  چنان به هم افتادن كه تا امروز دوام دارد.
سوم ناسازگاري نسل جوان  با طبقه مذهبي. مذهبي مثل امروز نه ميخواست تحول بياورد و نسل جوان نه ميخواست تا دين را با يك ديد و بينش جديد بيبيند و به مخالفت دين قد اعلم كرد. جوانان ترك در راس آن مصطفي كمال. مثال برجسته اين ادعاي سوسيو پوليتيك است .
چهارم  علماي متعصب و تنگ نظر مثل امروز كه شرايط جهان را مطالعه نه ميكردند و توان اين  را نداشتند تا دين را در قالب صنعت و پيشرفت علمي  جهاني معرفي كنند  و اين شيوه در ديگر بلاد   اسلامي بي تاثير نبود. در پست آينده قبل ازينكه اين كشور را ترك گويم در مورد تركيه اتاترك براي شما مي نويسم.
از إستانبول

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا